Kerro kortein, että välität

It seems we can't find what you're looking for.

Osanottokortit

Kauniit, Sofia Amberlan kuvittamat osanottokortit edesmenneen omaiselle annettaviksi.

Läheisen menettäminen on omaisille aina shokki. Alussa edesmenneen lähiomaisten surua saattavat vaimentaa järjestelyt, jotka omaisen poismenon jälkeen tulevat tehtäväksi; hautajaisten järjestely, muistotilaisuuden järjestäminen, hautaustoimiston kanssa asioiminen ja edesmenneen asioiden muu hoitaminen. Kaikki nämä vievät tilaa ajatuksilta. Kun kaikki järjestelyt on saatu hoidettua, on aikaa surulle. 

Edesmenneen lähiomaisten suruprosessi kulkee monesti eri tavalla, kuin mitä muiden edesmenneen läheisten. Muille kuin lähiomaisille edesmenneen hautajaiset toimivat monesti eräänlaisena viimeisenä juhlana ja päätepisteenä suremiselle ja heidän elämänsä jatkuu hautajaisten jälkeen. Erilaisena kuin ennen, mutta jatkuu kuitenkin.

Edesmenneen lähiomaisilla tulee hautajaisten jälkeen usein tyhjä olo. Kun mitään konkreettista ei ole enää edesmenneen vuoksi tehtävissä, suru nousee pintaan ja omaiselle tulee ehkä jopa tyhjä olo. Kun muilla elämä jatkuu, surevalla se on pysähtynyt.

Kerro osanottokorteilla, että välität ja tahdot kulkea surevan rinnalla

Monet saattavat asua kaukana surevasta ja joidenkin voi olla vaikea puhua, mutta meistä jokainen haluaa varmasti lohduttaa ja auttaa surevaa. Halutessasi osoittaa tukesi surevalle läheisellesi, sinun ei tarvitse tehdä sitä suurin elein, eikä sinun tarvitse välttämättä sanoittaa ääneen ajatuksiasi.

Voit tukea surevaa esimerkiksi osanottokortilla, jonne voit itse kirjoittaa lohduttavia ajatuksia tai runoja. Ajatus on tärkein ja osanottokorttiin kirjoitetun tekstin ei tarvitse olla sisällöltään mestariteoksen tasoa; muistaminen on tärkeintä. Itselleni surevana on jäänyt parhaiten mieleen juuri niiden tuki, jotka muistivat minua vielä pitkän ajan päästä menetyksestä. Sain viestejä, kortteja ja kirjeitä. Vaikka muilla elämä jatkui suht normaalina eteenpäin, oli lohduttavaa huomata, että he eivät unohtaneet, että minä suren. Eräs ystäväni muisti minua useita vuosia joka kuukauden 14 päivä. Olen siitä ikuisesti kiitollinen.

Sureville osanottokortit

Sureville verkkokaupasta saat kauniita ja ajattomia osanottoon sopivia kortteja. Kortit ovat uniikit ja niitä on saatavilla useita erilaisia. Jos haluat osoittaa, että kuljet surevan rinnalla, voit hankkia Kuljen rinnallasi surussa -korttipaketin, joka sisältää yhteensä viisi korttia. Voit kirjoittaa kortteihin lohduttavia sanoja avuksi surevalle ja antaa yhden kortin esimerkiksi joka kuukausi ja osoittaa siten, että välität ja pysyt surevan tukena.

Valikoimasta löytyy myös yksittäisiä kortteja erilaisin kuva-aihein, kuten Surumatkalla tai Tähtien tuolla puolella.