Kehystettävät suruadressit

It seems we can't find what you're looking for.

Suruadressit

Adressien kirjoittaminen ja niiden lähettäminen on suomalainen perinne ja erittäin kaunis ele menehtyneen läheiselle. Kauniilla adressilla voit muistaa edesmennyttä ja ottaa osaa läheisen suruun. 

Suru- ja osanottoadressit tuovat lohtua edesmenneen omaisille vielä pitkään edesmenneen poismenon jälkeen.

Kuka lähettää suruadressin? Kenelle suruadressi lähetetään ja milloin?

Suruadresseja lähettävät yksityishenkilöt sekä yritykset, yhdistykset ja järjestöt, jotka haluavat muistaa edesmennyttä ja ottaa osaa edesmenneen omaisten suruun. Esimerkiksi työyhteisö, harrastusporukka tai naapurit voivat lähettää yhteisen adressin.

Adressi lähetetään vainajan kotiin, omaisen kotiosoitteeseen, seurakuntaan, jossa menehtyneen hautaus tapahtuu tai muistotilaisuuden järjestäjälle. Jos adressin lähettää seurakuntaan tai muistotilaisuuden järjestäjälle, kannattaa kuoreen kirjoittaa edesmenneen nimi, ja osoittaa se edesmenneen omaisille. 

Adressi lähetetään heti, kun tieto vainajan poismenosta on tullut. Adressin voi lähettää myös myöhemmin, jos edesmenneen kuolinilmoitus on esimerkiksi lehdessä tai tieto vainajan poismenosta tulee muuten vasta hautajaisten jälkeen.

Edesmenneen omaiset arvostavat varmasti jokaista edesmenneen muistoksi saatua adressia. 

Mitä suruadressiin kirjoitetaan?

Suruadressiin kirjoitetaan osanottoteksti, vainajan nimi sekä osanottaja/osanottajat. Osanottoadressiin laitetaan usein myös muistolause, raamatunlause, laulunsäe tai muu vastaava, ellei adressissa ole sellaista jo valmiiksi. 

Sureville adresseissa on jo valmiina oma kirjoittamani, lohduttava ja uniikki runo adressin kuvasta. 

Kehystetty suruadressi

Adresseja säilytetään vuosikymmeniä, koska niitä raaskita heittää pois. Ne ovat kaunis ja arvokas muisto edesmenneestä rakkaasta ja häntä muistaneista. Adressit jäävät kuitenkin usein muistotilaisuuden jälkeen kaappeihin, koska adresseja ei oikein saa mitenkään esille. Itsekin surevana tiedän, että adresseilla on suuri tunnearvo, mutta silti ne ovat kaapissa viemässä tilaa. Jokuhan ne joskus minun jälkeeni heittää pois. Itse en siihen pysty.

Sureville verkkokaupasta löydät uudenlaisia, kehystettäviä adresseja, joissa on taitetut kannet ja sisällä upea, Sofia Amberlan kuvittama adressijuliste, jonka voi kehystää tauluksi. Kuva on etupuolella ja takapuolelta löytyy paikat nimille; kenen muistolle adressi on sekä keneltä se on. Adresseissa on myös valmiina oma kirjoittamani, uniikki runo adressin kuvasta. Adressin kannet voi laittaa vaikka paperinkierrätykseen, sillä kansissa ei ole mitään, jolla olisi tunnearvoa surevalle. Tämä adressi ei vie tilaa kaapeista, vaan se toimii lohduttavana kuvana sekä kauniina sisustuselementtinä seinällä.