Sureville – Surutuotteiden verkkokauppa, josta löydät kaikkea kaunista lohduksi sureville

Hei!

Tervetuloa tutustumaan juuri avattuun verkkokauppaani! Ajattelin tässä ensimmäisessä blogipostauksessani kertoa, miten tämä koko idea ja verkkokauppa sai oikein alkunsa. Olin haaveillut koko surumatkani ajan, eli vajaa kuusi vuotta, oman surukirjani kirjoittamisesta. Kuluneiden vuosien aikana olin kuitenkin huomannut, että mitä enemmän aikaa kului, sitä vaikeampaa oli palata aikanaan kirjoitettuihin teksteihin ja ryhtyä työstämään niitä kirjaksi.

Kun heinäkuun alussa tuttavani poika menehtyi yllättäen, halusin muistaa häntä jotenkin. Kukat tuntuivat niin mitään sanomattomalta muistamiselta, joten ryhdyin miettimään mikä minua auttoi surumatkani alkutaipaleella. Tajusin, että se oli kirjoittaminen. Kirjoitin aikanaan koko sieluni kyllyydestä. Kirjoitin aina niin kauan, kunnes en enää nähnyt kyyneliltäni kirjoittaa. Sanoitin paperille kaikki ajatukseni ja tunteeni. Kirjoittamisen avulla sain oksennettua kaiken sen tuskan ja se helpotti oloani. Kävin läpi kaikki tunteeni, syyllisyydestä ikävään.

Lähdin etsimään tälle tuttavalleni vauvakirjan tapaan täytettävää muistokirjaa, mutta en löytänyt juuri sellaista, jota hain. Niinpä päätin tehdä sellaisen. Koko kirja ja sen sisältö syntyi yhden viikonlopun aikana. Aivan kuin kirjaidea olisi muhinut vuosien ajan sisälläni ja, kun aika oli kypsä, se tuli täysin valmiina ulos. Kun olin tehnyt päätöksen kirjani kustantamisesta ja julkaisusta, tajusin, että on myös muita surutuotteita, joita halusin tehdä lohduksi sureville. Oman surumatkani aikana olen monta kertaa joutunut etsimällä etsimään joitakin kauniita, uniikkeja, uudenlaisia tuotteita, joten kaikki tuoteideani syntyvät tarpeesta.

Minusta tuntuu myös siltä, että suru ja kuolema on jotenkin jämähtänyt menneisyyteen, eikä tuotteita ole uudistettu tai kehitetty tähän päivään ja eikä vastaamaan tämän päivän ihmisten tarpeita. Koen myös, että surusta ja kuolemasta vaietaan edelleen, vaikka se on syntymän lisäksi toinen luonnollisemmista asioista maailmassa. Mitä enemmän ja avoimemmin aiheesta puhutaan, sitä helpompaa on myös muiden kuunnella ja puhua.

Joten tässä sitä ollaan. Syyskuussa 2020 perustin yrityksen Sureville Oy:n, jonka missiona on tuottaa ja kehittää kauniita surutuotteita lohduksi sureville. Ensimmäiset tuotteeni ovat Sanoita surusi- Täytettävä muistokirja, Kuljen rinnallasi- surukortit, Taivaspostia- kehystettävä adressi sekä Taivaspostia taidejuliste. Muutamia muita tuotteita on suunnitteilla ja kerron niistä lisää myöhemmin.

Tahdon itse toimia surun sanansaattajana ja kannustaa kaikkia puhumaan avoimesti surusta ja kuolemasta. Aion jatkossa jakaa tänne blogiin ajatuksiani suruun ja kuolemaan liittyen sekä kerron tietysti tuotteistani ja niiden synnystä. Jos sinulle tulee mieleen jokin aihe, josta haluaisit kuulla ajatuksiani, niin kerro siitä rohkeasti minulle.

Ihanaa, että jaksoit lukea tänne loppuun saakka. Toivottavasti saat blogistani lohtua sekä pidät verkkokauppani tuotteistani. Niistäkin otan mielelläni palautetta vastaan.

Rakkaudella

Johanna